Zelený svět 2016

16. ročník mezinárodního odborného zahradnického a floristického kontraktačního veletrhu se uskutečnil ve dnech 9.-10. září 2016 v pavilonu A1.

Veletrh Zelený Svět 2016 byl obsažen na ploše 3400 m2 s účastí 63 firem a partnerů na celkové ploše 1031,5 m2. Mezi vystavovateli byli především zástupci českých firem a to především členové Svazu školkařů České republiky, Svazu květinářů a floristů České republiky a Svazu zakládání a údržby zeleně. Zahraniční zastoupení tvoří země Slovensko (2), Polsko (2), Německo (2), Holandsko (4), Francie (1) a Litva (1).

Přes veškerou propagaci veletrhu a vystavovatelů byla návštěvnost nižší než se očekávalo. Navýšení návštěvnosti jsme však zaznamenali tam, kde jsme za jejím účelem vyvinuli nové aktivity. A to u škol a zástupců měst a obcí. S nedostatkem pracovní síly se potýkají odborné firmy po celém českém území. Motivací studentů a škol chceme dosáhnout naplnění tohoto oboru kvalifikovanými zahradníky a květináři. Ne malou činnost v této oblasti vyvíjí také Svaz školkařů ČR a Svaz květinářů a floristů ČR. My jsme se rozhodli veškerou budoucí návštěvnickou i prezentační účast škol na veletrhu nezpoplatňovat a naopak společně s nimi vytvořit školící program, který by byl součástí odborných přednášek veletrhu. První výsledky se dostavili také díky posunu termínu, který dal školám čas se na návštěvu veletrhu připravit. Veletrh navštívili studenti a pedagogové v počtu 441 osob a to z těchto škol: Střední zahradnická škola Rajhrad; Střední vinařská škola Valtice; Střední škola zemědělská a zahradnická Olomouc; Střední škola a Základní škola Nové Město nad Metují; MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí. Laická a odborná veřejnost byla zastoupena počtem 1248 návštěvníků, z čehož laickou veřejnost tvořilo 14 % návštěvnosti.

Více informací naleznete ZDE

vestra